Therapie

E.E.N.® Therapeut staat voor Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Eclectisch betekent “uit alle systemen het beste halen en ook er de eenheid in zien”. De systemen zijn Westerse reguliere- en natuurgeneeskunde en (lichaamsgerichte) psychosociale therapie, met daarnaast Oosterse en Chinese natuurgeneeskunde. De E.E.N.® therapie brengt balans in lichaam en geest. De therapie werkt energetisch, emotioneel en fysiek op het energiesysteem van ons lichaam.

En afhankelijk van de anamnese, holistische diagnose en hulpvraag zijn er verschillende therapie vormen om mee te werken.

Angst therapie
Insomnia therapie
Traumatherapie
Stress gerelateerde therapie
Overgangsklachten
Voedingstherapie

De behandeling kan ondersteund worden met acupressuur, reflexzonetherapie/voetreflextherapie, medical taping, beweegtherapie, ademhalingsoefeningen, meditaties e.d.

Tijdens de therapie kun je gaan ervaren hoe balans aanvoelt tussen lichaam en geest. Je gaat beter begrijpen/voelen waardoor je klachten zijn ontstaan. Maar ook ga je leren welke bewegingen/houdingen of stressvolle situaties je uit balans brengen en wat je er aan kunt doen om dit te verbeteren of zelfs helemaal op te lossen. Bewustwording is een belangrijke stap naar herstel. Als jij bewust wordt wat onderliggend “speelt”  kun je door bepaalde oefeningen te gaan uitvoeren je hersenen laten weten dat oude overtuigingen, stagnaties niet meer nodig zijn. Hier ga ik je in ondersteunen tijdens de behandelingen en door middel van huiswerkopdrachten.

De behandelingen werken ook op energie banen, spieren, bloedcirculatie, organen, huid enz. Je werkt aan een goed en gezondheid balans van lichaam en geest (je zelf genezend vermogen wordt geactiveerd)!

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513

Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren.