Lichaamsgerichte psychotherapie

Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren.


Lichaamsgerichte psychotherapie zorgt er mede voor dat je minder stresshormonen (cortisol en adrenaline) aanmaakt en het verhoogt je endorfine en oxytocine (belangrijke hormonen om je gelukkig te kunnen voelen) in je lichaam. Je ervaart daardoor minder stress, angst, pijn en onrust.

Afhankelijk van de anamnese, holistische diagnose en hulpvraag zijn er verschillende therapie vormen om mee te werken.

Angst therapie
Insomnia therapie
Traumatherapie (o.a. onderdrukte emoties verwerken)
Stress gerelateerde therapie
Overgangsklachten
Voedingstherapie

De behandeling kan ondersteund worden met acupressuur, aromatherapie, reflexzonetherapie/voetreflextherapie, medical taping, beweegtherapie, ademhalingsoefeningen, klankschalen, meditaties en ReAttach.

ReAttach is een methode om je fysieke problemen, pijn, spanning en emoties te reguleren. Je verwerkt gebeurtenissen. Je persoonlijke groei wordt geactiveerd en je weerbaarheid wordt vergroot. ReAttach richt zich onder ander op het verbeteren van de prikkelverwerking. Het is een zachte methode waarbij je niet diep in je oude trauma gaat duiken en ook niet hoeft te praten over wat er allemaal aan vooraf is gegaan. Het proces speelt zich in stilte af in je hoofd.

Tijdens de therapie ga je ervaren hoe een betere balans aanvoelt tussen lichaam en geest. Je gaat beter begrijpen/voelen waardoor je klachten zijn ontstaan. Maar ook ga je leren welke bewegingen/houdingen of stressvolle situaties je uit balans brengen en wat je eraan kunt doen om dit te verbeteren of zelfs helemaal op te lossen. Bewustwording is een belangrijke stap naar herstel. Als jij bewust wordt wat onderliggend “speelt” (zonder hier diep in te hoeven duiken) kun je door bepaalde oefeningen te gaan uitvoeren je hersenen laten weten dat oude overtuigingen, stagnaties niet meer nodig zijn. Hier ga ik je in ondersteunen tijdens de behandelingen en door middel van huiswerkopdrachten.

De behandelingen werken ook op energiebanen, spieren, bloedcirculatie, organen, huid enz. Je werkt aan een goed en gezond balans van lichaam en geest (je zelf genezend vermogen wordt geactiveerd)!

Als E.E.N.® therapeut kan ik adviseren welke middelen ondersteunend werken om het evenwicht te herstellen en lichaam en geest in harmonie te brengen. Dit zijn de volgende middelen: - Homeopathie - Het SanoConcept - Dr. Schüssler celzouten - Lithotherapie - E.E.N.® energetica - Vitaminen en mineralen - Aromatherapie – Bachbloesems.

Indicatie en contra-indicatie

Indicatie: De E.E.N.® therapie kan in alle leeftijdsfasen worden ingezet en is een op zichzelf staande therapie maar kan ook ter ondersteuning en aanvullend worden ingezet naast een reguliere behandeling.

Contra-indicatie: sommige lichamelijke symptomen en psychische stoornissen. In dit geval zal de E.E.N.® therapeut doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening.

Contact

praktijksmeets@gmail.com
(043) 409 4371

Adres

Parrestraat 17
6245 LJ Eijsden

Afspraak Maken

Maak een afspraak
Praktijk Carin Smeets © 2020
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram